Топлоизолация и фасадни панели, поликарбонат

Фасадни панели- топлоизолация

Повече от 40 години Rоdеca е водещ производител на фасадни панели и системи от поликарбонат. На българския пазар тези светлопропускливи системи се представят от Арис- изключителен представител на Rodeca за България, Македония, Сърбия и Черна гора.
Новият панел ISOCLEAR 2560-12 е последната гордост на Rodeca и Арис. Двата панела ISOCLEAR 2560 -12 и Isoclear 2550-10 са вече и част от експортната инициатива на Германия „Енергийна ефективност-произведено в Германия".

Поликарбонатния панел ISOCLEAR 2560-12 съчетава добра светлопропускливост, ниско тегло и изключителна топлоизолация. Енергийните загуби на този продукт варират между 0.71 и 0.88 W/m2 K според позицията в която е монтиран на фасадата и при температурна амплитуда от 30 градуса.

Технически данни на поликарбонатния панел ISOCLEAR 2560-12

 • Ширината - 500мм.
 • Дебелината 60мм
 • Брой слоеве- 12 / 11
 • Тегло - 5,5 кг/м2
 • UV-защита > 99 %

По -тънките панели разбира се имат по-висок коефициент на топлопроводимост. Фасадните панели тежат между 5,5 и 3,60 кг за м2. Изградени са с различни камерни структури, като най-дебелите са изградени от 12 слоя, които образуват 11 камери, а най-тънките от 4 слоя и 3 камери. Всички панели имат UV защита която спира почти изцяло вредните слънчеви лъчи. (лъчи с честота под 380 nm.). Тези фасади са също така добри шумоизолатори, като след лабораторни изследвания е доказано, че задържат до 30 децибела шум. Всички поликарбонатни панели са трудногорими и не поддържат горенето. Само при постоянен източник на горене те постепенно се разтапят, като не отделят дим и токсични газове.


Произвеждат се в стандартни цветове: Кристал (прозрачно) и Опал (бяло), като за някои панели вариациите на синьото са включени в стандартните цветове.


При фасадните системи „Деко-колор" и „Би-колор" фасадните панели имат 2 цвята. Специфично при тях е, че са оцветени съответно само най-външния или вътрешния слой на панела.


Поликарбонатните фасади са широко разпространени в западна Европа, като най-голяма популярност добиват след спечелването на немския сертификат за енергийна ефективност. Те постепенно изместват стъклото като основен материал за изграждането на фасади.
Клик системата на сглобяване ги прави лесни и удобни за работа. Тази система позволява панелите да се свързват един с друг без допълнителни елементи. С помощта на алуминиеви профили панелите се укрепват и добиват още по голяма здравина и устойчивост. Rodeca предлага две серии профили /рамки/ за монтаж на поликарбонатните панели:

 • Серия профили 4060 – без прекъснат термомост
 • Серия профили 4460 –с прекъснат термомост

Втората серия допринася за запазване на добрата топлоизолация на фасадата. Разнообразие от цветове на поликарбонатни фасади. Освен стандартните цветове , може да поръчате още над 30 други цвята с различна наситеност. Тук важи правилото за определено минимално количество - около 300м2.

Могат да бъдат създадени панели с ваш избор на цвят, който е извън каталога. Независимо дали проектирате нов дизайн или саниране на сграда, поликарбонатните фасади са много добро решение за:

 • изграждане на нова фасада или саниране на фасада
 • подобряване на топлоизолацията
 • ако търсите атрактивен дизайн за фасадата на вашата нова сграда или искате по-добра топлоизолация и нов дизайн едновременно
 • проектирате спортна зала или промишлени халета, където се изисква добра светлопропускливост и отлична топлоизолация едновременно
 • проектирате двойна фасада или друга окачена фасада
 • искате да съчетаете стъклени и поликарбонатни фасади

Не се колебайте да се посъветвате с нас преди изграждането на конструкцията, за да се спазят всички необходими изисквания.Направете запитванеЗа архитекти

За архитекти

Полезно

01 Как да изберем подходяща фасада?

Използвани в екстериора, поликарбонатните фасадни  панели позволяват да се внесе подходяща...

02 Как да монтираме поликарбонатни панели?

Поликарбонатните плоскости в много случаи заменят стъклото и други материали в съвременното...

03 Защо да ползвате фасадни системи?

Фасадните панели и системи са модерни лекостроителни материали осигуряващи естествена светлина. Те...